resultaten van 2023 - 2022 - 2021 - 2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007/2003

De inhoud van deze site wordt voortdurend bijgewerkt --- Aanvullingen zijn altijd welkom op kern@gevelstenen.net

aanvulling 2024

laatst gewijzigd 08-04-2024

Datum Wijziging
april
2024
Tussen 7 en 8 april is een groot aantal foto's geplaatst. Allereerst een tweetal in het Duitse Aken, Bergdriesch, resp. Poststraße.
Vervolgens een reeks van 26 stenen in panden aan de Leeuwendalersweg in Amsterdam. Zelfs aan het Leeuwendalerspad is nog een steen gefotografeerd, hoewel de panden staan te wachten op de sloop. Omdat het allemaal gelijksoortige stenen betreft zijn het feitelijk geen indicaties meer van een (vroegere) bewoner, maar meer ornamentjes die de huizen van elkaar onderscheiden. Ze zijn gegroepeerd op een afzonderlijke pagina.
Tot slot is in Friesland de plaats Holwerd geïntroduceerd.

maart
2024
We sluiten op 31 maart de maand af met een paar kleine wijzigingen op de stenen van het Waaggebouw op de Brink in Deventer.

In Zutphen is een nieuwe gevelsteen ontdekt aan de Boompjeswal en de foto is geplaatst op 30 maart.
Deventer is uitgebreid met een gevelbeeld van de naamgever van de kerk aan de Rielerweg em met een tweetal stoepstenen in de Grote Overstraat.

Op 23 maart is een foto toegevoegd van een gevelsteen in de Lutte in Overijssel.

De wijzigingen van 18 maart bestaan uit een betere foto en duidelijker teksten in Twello en plaatsing van de ontbrekende foto in Purmerend. Op dezelfde dag zijn twee foto's bijgeplaatst in het Friese plaatsje Arum.

Het Noord-Hollandse Schagen is op 10 maart verrijkt met een dubbelfoto van twee gevelstenen die ooit de gevel van drukkerij Trapman sierden. De gevelstenen zijn gelukkig bewaard gebleven.

Op 9 maart is Aken verder uitgebreid met een achttal stenen.

De eerste wijzigingen druppelen al vroeg binnen. Op 3 maart plaatsen we een nieuwe steen aan de Büchel in Aken en Zwitserland breiden we uit met een nieuwe plaats: Martigny, waar we meteen twee gevelstenen tellen.

februari
2024
Op de laatste dag van de maand nog even een sprintje getrokken om zoveel als mogelijk tijdig verwerkt te hebben. Dat resulteert in plaatsing van een info-link bij de Gerrit v.d. Veerstraat in Amsterdam, het opnemen van de nieuwe Duitse plaats Garz en het uitbreiden van Hamburg en Beekbergen. In Katwijk (ZH) is een niet werkende link gerepareerd.

Een nieuw duveltje aan de Amsterdamse Reguliersgracht en een restauratie in de Tweede Weteringdwarsstraat aldaar zijn de bijdragen op 18 februari.
Ook in Rhenen zijn verbeteringen aangebracht: de wapensteen aan de Markt is gerestaureerd en van de eekhoorn is een betere foto geplaatst, waardoor de naam van de steen weer leesbaar is.
In Leiden is een drietal nieuwe foto's geplaatst, waarvan alleen de herdenkingssteen met wapens aan de Doezastraat nieuw is. Voorts is er een hele reeks tekstcorrecties aangebracht, varierend van punten tot ontbrekende initialen en spellingscorrecties.
Dat laatste is ook gebeurd bij Deventer en Amersfoort.

Op 17 februari is de lijst met huisnamen in Zierikzee, waarin ook de gevelstenen vermeld worden, vervangen door de meest actuele versie.
Bij het dorp Cabauw in de gemeente Lopik is een ontbrekend huisnummer toegevoegd.

Uit januari zijn de volgende wijzigingen: In Nieuwe Niedorp is aan de Langereis een steen met twee beren ontdekt en in de top van Amstel 34 in Amsterdam blijkt een kalkoen te zitten. Beide aanwinsten zijn ook op 16 februari geplaatst.

De eerste mutatie stamt nog uit december vorig jaar, het betreft een opgeknapte en verplaatste steen naar Oudezijds Voorburgwal 80 in Amsterdam.
De volgende steen is van rond de kerstdagen, hij toont de liefde van de duivenliefhebber in Kerkrade. Het reliëf is gemaakt door Theo Lenartz.

Op 16 februari hebben we - na een lange pauze - de draad weer opgepakt en zijn we begonnen met het wegwerken van de achterstand, die overigens niet heel erg groot is. We hopen voor het einde van de maand de boel weer op orde te hebben.